8 Kasım 2013 Cuma

Kum boncuk oda takımı nasıl yapılır, Kum Boncuk İşinden Çok Şık Danteller






Boncuk oda takımı
kum boncuk ve boru boncuk kullanıyoruz .ipi bu 60 yada 70 nolu naylon dantel ipleri olurya onları 2 kat olarak kullanın ipi iğneye taktıktan sonra iyice gerdirinki işlerken ip bükülmesin bazıları misina, hayalet ip kullananlar da oluyor en güzeli naylon dantel ipiyle oluyor.

1:ipimize 11 boncuk dizelim ve en baştaki yani 1. boncuğun içinden geçirerek yuvarlak yapalım.ipe bir boru 3 boncuk 1 boru boncuk geçirerek hemen dibindeki boncuğun içinden geçirelim.

şimdi iğnemizi boru boncuğun içinden yukarı doğru geçirin .boru boncuğun başına çıkmış olucağız.

boru boncuğun başına çıktık şimdi 3 boncuk 1 boru takıp hemen dibindeki ilk boncuktan geçirin .sonra iğneyi boru boncuktan yukarı doğru geçirin.

12 boru boncuğumuz olacak .12 . borudan sonra iğneyi 1. boru boncuğun içinden geçirip tekrar yukarı çıkıyoruz3 tane kum boncuk ipe dizelim ve elimizdeki motifi ters çeviripiğneyi 2 boncuğun içinden geçirelim .resimden de net bir şekilde kolayca anlaşılıyor.

 Evet göbeğimiz bitti .şimdi iğneye 5 boncuk diz alt sırada ki 3 boncuğun 2. sinden iğneyi geçir .sonra 7 boncuk ,daha sonra 9 boncukla aynı sıraları tekrar edinson sıra 1 boru 3 kum boncuk 1 boru şeklinde devam edin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder